FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som ställs av våra panelmedlemmar.

Du kan även kontakta oss genom att fylla i följande formulär. Observera att formuläret är på engelska men det går bra för dig att skriva på svenska. 

Kontakta oss via frågeformulär 

Du kan registrera dig genom att fylla i formuläret här. Medlemskapet är kostnadsfritt och du kan när som helst välja att gå ur NSD-panelen.

Du kan få dina inloggningsuppgifter skickade till dig genom att gå in här och klicka på ”Glömt ditt lösenord?”.

Du kan ändra dina uppgifter genom att logga in. Dessa uppgifter används för att bestämma vilka undersökningar som skall skickas ut till dig samt till vilket konto utbetalningar av ersättning skall ske.
  • Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap i panelen genom att skicka ett meddelande genom följande frågeformulär där du ber oss ta bort dig ur NSD-panelen.
Genom att logga in. på ditt konto kan du kontrollera ditt saldo och din utbetalningshistorik.
Den ersättning du får för att besvara en enkät varierar och beror på enkätens längd. Om du inte passar in i den grupp vi söker för en undersökning kan du ändå få viss ersättning för din tid.
logga in på ditt konto. Klicka på länken “Mitt saldo” och följ anvisningarna som visas på din skärm.
Från den stund du väljer att betala ut pengar från ditt konto kan det dröja en tid innan betalningen verkligen genomförs. Det kan bero på att flera andra utbetalningar väntar på att verkställas. Du ser dock hela tiden status på din utbetalning på din personliga sida. Det bör inte ta mer än 2 – 4 veckor från det att du genomför utbetalningen tills dess att den finns på ditt konto.
Du kan välja att föra över din ersättning till ett PayPal-konto, ta ut biobiljetter eller Trisslotter eller donera till välgörenhet.
Antalet undersökningar du får skickat till dig varierar beroende på vem du är och vilka inställningar du själv gjort på ditt konto. Många undersökningar är endast menade för en viss målgrupp. De flesta panelister får emellertid delta i en till två undersökning per månad. Du kan själv välja hur ofta du vill ta emot undersökningar under ditt konto.
Du får en inbjudan till en undersökning via ett brev till ditt e-postkonto. I det brevet finns en länk som du klickar på för att komma till undersökningen. Enkäten öppnas i ett separat fönster och du kan påbörja och avsluta den när du själv har tid.
Av erfarenhet vet vi att inte alla har tid eller möjlighet att besvara de undersökningar vi skickar ut. Därför skickas enkäten ut till en större mängd personer och avslutas när önskat antal svar inkommit. Därefter kan inga fler panelister svara på undersökningen. I vissa sällsynta fall kan det vara så vi redan hunnit få in det antalet svar vi söker.
Vissa undersökningar är endast riktade till en viss grupp människor, exempelvis vänsterhänta personer. Därför inleds undersökningen med ett antal frågor för att se om du passar in i enkätens profil, så kallade screenout-frågor. Om du inte tillhör den grupp som berörs av undersökningen avslutas enkäten.